Cobertura mediàtica al voltant del tancament de la Model

Ja est√†. Ja s’ha acabat. La Model ja est√† tancada i els pol√≠tics i autoritats ja s’han fet la foto. L’exhibicionisme medi√†tic desplegat al voltant d’aquest esdeveniment ens ha mostrat el tancament d’una pres√≥ pol√≠tica. I si; √©s cert; ha estat una pres√≥ pol√≠tica, que ha marcat una √®poca, un temps i un pa√≠s. Per√≤ la pres√≥ Model tamb√© ha estat alguna cosa m√©s que una pres√≥ pol√≠tica. Una pres√≥ que fins fa pocs dies funcionanava a ple rendiment amb moviments propis d’un rellotge su√≠s: aix√≤ s√≠, vell. M√©s enll√† dels coneguts personatges que s’hi han estat i han mort dins, no ens podem oblidar que la Model d’avui dia, albergava m√©s d’un miler d’√†nimes amb un miler d’hist√≤ries a les seves espatlles, les seves respectives fam√≠lies i per suposat, les seves v√≠ctimes. Personatges an√≤nims que els mitjans acomiadaven com si marx√®ssin d’un hotel a un altre.

Despr√©s de la vida, el segon dret m√©s important √©s el de la llibertat, i, els interns es troben privats de llibertat. √Čs una frivolitat que, com a conseq√ľ√®ncia del tancament de la pres√≥, un conegut periodista de r√†dio decid√≠s passar la nit en la cel¬∑la on s’hi va estar Puigantich. M√©s enll√† de Puigantich, i uns dies abans que pernoct√©s el locutor, hi dormien sis persones amuntegades en dues lliteres de tres pisos: aquests sis inquilins havien de baixar de les lliteres de dos en dos per sortir de la cel¬∑la. √Čs cert que no eren presos pol√≠tics per√≤ si personatges an√≤nims dels que ning√ļ ha parlat durant aquest proc√©s aix√≠ com tampoc dels importants efectes colaterals que ha tingut el tancament. La Model ha estat tancada com una pres√≥ pol√≠tica per√≤ aquesta pres√≥ ha estat, fins els nostres dies, molt m√©s que aix√≤.

Mireia Balaguer,
Advocada especialista en dret penitenciari i execució penal

One Comment

  1. Por que nadie se ocupa de cómo ha quedado de saturado el sistema penitenciario después del cierre del CPHB. CPQC+CP BRIANS 1 Y 2 al borde del colapso. Gracias a la actividad politica de auténticos desconocedores del sistema penitenciario.

Deja un comentario